Vanliga frågor

Alla frågor

Vad är Moank?

Med hjälp av innovation och ny teknik erbjuder Moank lån och finansiella produkter till attraktiva villkor. Alltid enkelt, personligt och anpassat efter dina behov. Moank vill bidra till en sund och ansvarsfull utlåning genom lyhördhet för dina ekonomiska förutsättningar för en god och hållbar privatekonomi. Du kan därför alltid känna dig trygg när du ansöker och blir beviljad lån hos oss.

Hur kontaktar jag kundtjänst?

Vid frågor kan du chatta via vår hemsida www.moank.se eller ringa vår kundtjänst på 08-520 059 55. Kundtjänsten är öppen måndag till fredag kl 09:00 till 18:00. Under dessa tider och övriga tider når du oss per e-post info@moank.se.

Är Moank säkert?

Ja, vi använder samma system som bankerna. Alla datafiler hanteras i en skyddad miljö. Moank står under Finansinspektionens tillsyn.

Vem får lån?

Moank gör en kreditbedömning för varje kreditansökan. Kreditbedömningen är till stor del automatiserad och baseras på uppgifter vi erhåller från dig och uppgifter vi hämtar in. Vi kan även komma att ringa upp dig för att ställa några kompletterade frågor. För alla kreditansökningar tar vi en kreditupplysning hos UC. För att din låneansökan ska bli beviljad vill vi att du ska vara minst 20 år, ej ha fler än 2 betalningsanmärkningar, ej inneha något skuldsaldo hos Kronofogden, ha en årsinkomst om minst 150 000 kr/år, vara folkbokförd i Sverige, inneha svenskt personnummer och inte ha skuldsanering eller var satt i konkurs. För att ansöka behöver du identifiera dig med Mobilt BankID.

Varför har min låneansökan inte beviljats?

Vi gör en kreditprövning på alla våra kunder. Om kreditprövningen visar att du kan få svårigheter att betala tillbaka lånet så beviljar vi inte lånet till dig. Vi vill inte att du ska hamna i en svår ekonomisk situation.

Hur mycket pengar kan jag låna?

Moank erbjuder lån från 25 000 kr till 600 000 kr. En förutsättning för att få beviljad låneansökan är att det finns tillräckligt med marginal i din ekonomi så att du kan klara av att betala lånet under återbetalningstiden.