Rådgivning

Tips och råd för din ekonomi.

Navigera rätt

Det kan vara en utmaning att navigera rätt i utbudet av lån, sparkonton och tillhörande begrepp. Till din hjälp finns vanliga frågor som ger svar på de vanligast förekommande frågorna från våra kunder. Med Låneguiden guidar vi dig genom hela låneprocessen och ger dig svar på frågor som vi vet kan dyka upp på vägen.

Rörlig ränta vid sparande

Att räntan är rörlig innebär att den är obunden, dvs motsatsen till fast ränta där räntesatsen är oförändrad över tid. Rörlig ränta är däremot föränderlig och kan ändras, upp eller ned. Det som kan påverka räntan är det generella ränteläget på marknaden.

Vad påverkar räntan?

Alla lån från Moank är privatlån, vilka inte kräver någon säkerhet. Räntan för ett privatlån kan oftast vara lite högre än andra typer av lån just för att det är ett lån utan säkerhet. Vilken nivå på ränta som du erbjuds avgörs av din samlade kreditvärdighet. Det finns flera sätt att förbättra kreditvärdigheten och därmed kunna öka möjligheten att kunna sänka räntan på ett lån eller låneerbjudande.

Ansvarsfull kreditgivning

Vi värnar om våra kunders välmående och verkar för en ansvarsfull kreditgivning. Med goda marginaler i din ekonomi skapar vi ett låneerbjudande som inte överbelastar din privatekonomi. Du kan därför alltid känna dig trygg med ett lån från Moank. Skulle du vilja ha en extra trygghet finns våra försäkringar, Låneskydd och Trygghetsförsäkring, nära till hands.

Kundkännedom

Moank är skyldig, enligt lag, att arbeta för att förhindra penningtvätt i det finansiella systemet. Det innebär att vi behöver ha god kännedom om dig som kund och ställa frågor om transaktioner för att kunna göra riskbedömningar. Läs mer om Penningstvättlagen här.

Vi finns här för att hjälpa dig

Hej! Prata direkt med oss